tiistai 18. helmikuuta 2014

Nordic Winter Activities -viikko onnistui ja ihastutti

European School Network toi siis turkkilaiset vieraat Kangasalle 9-16.2. tutustumaan pohjoismaisiin talviaktiviteetteihin ja lukioperinteisiin Nordic Winter Activities-nimeä kantavan projektin myötä.

Yhdessä Ylöjärven ja Pälkäneen lukioiden kanssa toteutettu viikko onnistui lauhasta ja vähälumisesta säästä huolimatta hyvin ja kaikki suuunnitellut tapahtumat saatiin vietyä läpi.

Ylöjärvellä vieraat tutustuivat luisteluun, jääkiekkoon, eukonkantoon, potkukelkkailuun ja talvimölkkyyn. Pälkäneen vastuulla oli laskettelun järjestäminen Sappeessa. Oma lukiomme järjesti päivän Vesaniemessä.

Matkalla lukiolta Vesaniemeen poikkesimme Kirkkoharjun näkötornissa ja laskimme mäkeä harjun molemmin puolin. Vesaniemessä eksootiikkaa tarjosi jäällä pelattu jalkapalloturnaus (jonka Italia voitti....), pilkkionginta, makkaranpaisto nuotiolla, sauna ja avantouinti.

Kaksi viimeistä arkipäivää turkkilaiset seurasivat penkkareita, vanhojen tansseja, paikallispeliä Ilves-Tappara Hakametsässä sekä tutustuivat Tampereen nähtävyyksiin ja shoppailivat.

Palaute oli erittäin myönteistä - suurkaupungin hektisen vilinän vaihtuminen viikoksi rauhalliseen, puhtaaseen Suomeen ja heille eksoottisiin aktiviteetteihin sai innostuneen vastaanoton.

Vastavierailulle Kangasalan lukiolaiset suunnistavat toukokuun alussa Istanbuliin. Odotettavissa on varmasti hieno elämys suurkaupungissa, joka tarjoaa sekä eurooppalaisen että aasialaisen kaupunginosan nähtävyydet ja täysin erilaisen kulttuurikokemuksen monella tavalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti