perjantai 18. tammikuuta 2019

Kesävaihto Yhdysvalloissa

Kesävaihto Yhdysvalloissa

Olin kesällä 15.6-13.7.2018 vaihdossa USA:ssa Kansasissa Lions Clubin kautta. Perheeseeni kuului, äiti Samatha, isä Jeremiah, tytöt Porsha ja Alexa sekä poika Devin. Lensin yksin Helsingistä Chichagoon ja sieltä Wichitaan 
Perheeni oli hyvin aktiivinen, joten tekemistä oli paljon. Kävimme järvellä vesihiihtämässä ja uimassa, elokuvissa, luistelemassa, kaupoilla ja ratsastamassa. Lapset myös harrastivat paljon, joten käytiin katsomassa softball ja baseball pelejä, joita pääsin myös itse kokeilemaan. Kuukauden lopussa olin vanhimman tytön ja äidin kanssa High School leirillä, joka oli uskonnollinen leiri ja teimme siellä muun muassa vapaaehtoistyötä ja opiskelimme Raamattua. Vaihtoni aikana pääsin kokemaan USA:n itsenäisyyspäivän ja perheessä asuessani oikeaa amerikkalaista elämää, kuten esimerkiksi pääsääntöisen syömisen ulkona. 
Englanninpuhuminen parantui paljon matkan aikana. Ensimmäinen koitos oli USA:n tulli, josta selvisin virallisesta sanastosta huolimatta. Puhuessa oppi kiertämään sanoja, joita ei tiennyt ja kun suomeen sortuminen ei auttanut kielimuurin takia. Tuntui kuitenkin, että puheeseen pääsi vasta mukaan, kun oli jo aika lähteä. Perheen isäkin sanoi kielitaitoni parantuneen huimasti. Nykyään on paljon helpompi lähteä ulkomaille puhumaan englantia. 
Olen yhteydessä vieläkin perheeseen ja haluan joskus mennä uudestaan tapaamaan heitä. Lisäksi leiriltä sain paljon saman ikäisiä ystäviä, joiden kanssa olen yhteydessä. Aluksi luulin, että pahinta oli lähteä kotoa ja jättää perhe, mutta kuukauden perheessä asumisen jälkeen pahin olikin perheen jättö, sillä en ehkä koskaan tule heitä enää näkemään. Matkalla opin selviytymään itse ja matka kasvatti ja itsenäisti hyvin paljon. Matkan jälkeen oppi myös arvostamaan eri tavalla Suomea ja miten me tehdään asioita. 
Vaihtoehtona Lions Klubin kautta vaihto oli itselle sopivin, sillä en halua olla koulusta poissa. Matka oli antoisa, vaikka ensin mietin, haluanko sittenkään lähteä, mutta suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka vähänkin miettivät vaihtoa. Vaihto tulee olemaan varmasti yksi parhaimmista muistoistani ja kokemuksistani. 
Kuva otettu 4th of July:na 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti