torstai 21. syyskuuta 2017

ISLI- kansainvälinen leiri Saksassa 2017

ISLI 2017


Kävimme alkukeväästä 2017 (19.-24.3) International Student Leadership Instituten (ISLI) järjestämällä viiden päivän leirillä, Saksassa, Oberweselissä, mille otti osaa 180 nuorta ympäri Eurooppaa. Oberweselin leirikeskus oli viihtyisä ja siisti. Leirikeskuksessa oli neljän hengen huoneita, ruokala, paljon tilaa kokouksen pitoon ja vapaa-aikaan, uima-allas, ja ulkona oli upeat vuoristomaisemat ja jopa linna.
Aluksi jännitti, miten siellä pärjäisimme, ja millaista leirillä tulisi olemaan. Matkustus ja vieraalla kielellä toimiminen jännitti, mutta kaikesta selvisimme ilman suurempia sattumuksia. Tarkkana piti olla matkustuksessa, koska Frankfurtin lentokenttä oli suuri, ja jouduimme menemään junalla Oberweseliin. Onneksi matkustamisesta oli tehty selkeätä monien opasteiden ja englanninkielisten ohjeiden avulla.
Itse leirillä oli rento tunnelma, ja tapasimme monia mielenkiintoisia ihmisiä. Leirillä pääsimme myös tutustumaan muihin ikäisiimme nuoriin eri puolilta Eurooppaa. Saimme leirillä myös makuelämyksiä ja ruoka yleensäkin kaikessa tavallisuudessaankin oli erinomaisen maukasta.
Päivät olivat pituudesta ja työmäärästä huolimatta kevyitä ja aika kului kuin siivillä. Suurin osa ajasta vietettiin pienryhmissä keksien mahdollisuuksia toteuttaa annetut tehtävät. Miettimisajan jälkeen toteutukset esitettiin sketsien tai musikaalisten esitysten muodossa toistasataa päiselle yleisölle ja parasta lienee ollut, että kukaan ei tuominnut toisten epäonnistumisia. Osaan päivistä mahtui myös erikoisaktiviteetteja, kuten vaahtokarkkien paistoa nuotiolla ja ryhmäaktiviteetteja, kuten vesipallo tai murhamysteeripeli.
Päivien rakenne oli melkein joka päivä samanlainen.
Sunnuntai oli saapumispäivä, jonka käytimme leirin avajaisseremoniaan, huoneiden vastaanottoon ja (tupa-)kavereihin tutustumiseen. Meille tarjoiltiin myös erinomainen illallinen. Sunnuntai lienee myös ollut päivä, jonka aikana meillä oli päivän pituuteen nähden eniten vapaa-aikaa.
Maanantai oli ensimmäinen ”oikea koulupäivä”. Aamulla söimme tukevan aamupalan, minkä jälkeen siirryimme pääsaliin kuulemaan luentoja. Niiden jälkeen olivat vuorossa edellä kuvatut pienryhmätuotokset. Kahden luennon (Johtajat ja johtaminen, yhteisymmärryksen luominen) tehtävän
jälkeen oli vuorossa päivän toinen ruokailu, jonka jälkeen kuuntelimme vielä kaksi luentoa, teimme näihin liittyvät tehtävät. Tämän jälkeen, oli päivän viimeinen ruokailu, mistä siirryimme pelaamaan ja toimimaan valitsemiemme pienryhmäpelien parissa. Kello 20:40 saimme kuulla erityisvieraana ollutta Sebastian von Münchowta, joka puhui Naton merkityksestä Euroopan unionin alueella.
Tiistaina oli aamulla kaikille avoin uima-allas. Päivä eteni muuten samoin luentojen (Neuvottelu, imagon luominen ja asioiden tarkastelu toisista näkökulmista) osalta kuin maanantai, mutta kolmannen ruokailun jälkeen kuulimme vielä luennon persoonallisuustyypeistä ja siitä, miten jokainen voi olla hyvä johtaja.
Keskiviikko poikkesi muista päivistä huomattavasti, sillä aamuluennot (Oma johtamistyyli, koalition luominen) olivat normaalit, mutta iltapäiväluennon tilalla olikin opiskelijoille vapaa aika, jonka aikana he saivat käyttää luovuuttaan kehittäessään Yhdistystä tai yritystä, joka tähtäisi jollakin tavoin Ihmisten oikeuksien parantamiseen tai muuten hyvinvointiin. Illalla Kolmannen ruokailun jälkeen järjestettiin ns. ”ISLI Olympic Games”, missä kaikki alussa jaetut pienryhmät kilpailivat toisiaan vastaan.
Torstai oli luentojen (Asioiden ajaminen, legitimiteetin saavuttaminen ja luentojen aiheiden kertaus) osalta samanlainen päivä kuin muutkin, mutta oman jännityksensä toivat illan pienryhmäpelien paikalla olevat vaalit. Vaaleissa valittiin vuoden 2018 regentit, eli isoset.
ISLI kokonaisuudessaan oli hieno kokemus. Koimme monia uusia ja mieleenpainuvia asioita, solmimme uusia ystävyyssuhteita, näimme upeita maisemia ja kansainvälisyys oli läsnä joka hetkellä.


Aleksi Taimi, Lassi Viitala
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti